måndag 30 januari 2012

Ungdomens KYRKODAGAR

I helgen har jag deltagit i UK i Vasa som i år hade bjudit in de allmänna finländska kyrkodagarna. Jag gillade:

1. Människomöten av alla de slag
2. Den gemensamma längtan efter att få vara med och bygga kyrka
3. Jonas Helgesson
4. Feelisen
5. Vår församlings ombud i UK och delegater i Kyrkodagarna. Finfina!




torsdag 12 januari 2012

Måndagskärlek

Vi som gillar nya utmaningar och nystarter gillar också veckans första dag. Jag har alltid tyckt om måndagar. Tänk en hel splitterny, orörd vecka framför!

Problemet är att jag inte längre riktigt vet vad som är ny vecka. Jag jobbar ju inte som alla andra. Länge hade jag måndag-tisdag som lediga dagar och då var arbetsveckans första dag onsdag. Fick en god känsla av det. Nu har vi testat torsdag-fredag som lediga dagar för mig under hela hösten och ännu under januari och bytet har gjort att jag tappat känslan för när ny arbetsvecka inleds och när en gammal tar slut. Det kan väl inte vara hälsosamt?

tisdag 10 januari 2012

Snö

För några veckor sedan började jag läsa den här bloggen. Och jag är lite avundsjuk. Så vacker natur, så mycket snö, så cool stuga och så fin vedspis!

lördag 7 januari 2012

Njuter!

Nu är det perfekt vinterväder! Som jag har väntat! Snö som knarrar under fötterna och uppfriskande kyla. Inte för kallt men inte för varmt. Världen blir så mycket vackrare med ett vitt täcke och vita drivor.

fredag 6 januari 2012

En ledig dag

Långsam frukost
Hemlagad mat
Stickade sockor
Roligt projekt
Skön tupplur

tisdag 3 januari 2012

Rivstart

I dag har jag rivstartat våren 2012 (skrev först 2011...) på jobbet. I rask takt möblerade jag om i vårt arbetsrum. Det mesta bytte plats. Och jag blev klar! Skönt att komma till ett fint och organiserat arbetsrum i morgon. Nu kan jag kavla upp ärmarna och ta itu med vårens alla projekt.

Undrar om den här städivern håller i sig ifall jag fortsätter här hemma? Ska leta fram en pod eller två och testa...

Vinter i P1

De senaste dagarna har jag laddat ner poddar från SR och lyssnat på vinterpratarna. Samtidigt har jag bakat, städat och lagat mat.

Dagens tips: vinter med Tomas Sjödin

söndag 1 januari 2012

Festernas år

Igår på det fabulösa nyårsdinnerpartyt insåg vi att vi kommer att ha mycket att fira 2012. Kandidater, magistrar, doktorer, bokprojekt, prästvigningar, familjehögtider, inflyttningsfester och så vidare. Det kommer att bli ett festligt år!

2012

Jag älskar nystarter. Nyår, terminsstart, semesterbörjan, första jobbdagarna efter ledighet, nya projekt, ny vecka, ny dag.

Jag brukar alltid avge nyårslöften. Vad jag vet är det bara ett nyårslöfte som jag klarat av att hålla. Det var 2006. Då lovade jag och två av mina vänner att vi skulle tentera resten av de grekiska bibeltexterna senast 31.5. Och det klarade vi alla tre! F veckor på förhand - jag och La Pompadour på dagen.

Nu har jag lite tänkt om. De flesta av mina typiska nyårslöften är löften som danar karaktären, d.v.s. de är av det svåraste slaget. Jag tror inte att det är möjligt (åtminstone inte för mig) att avge dessa årsvis. Jag tror att de behöver göras varje ny dag. Om man vill bli en godare människa eller äta hälsosammare eller motionera mera eller studera flitigare tror jag att man behöver avge det löftet varje dag.

Istället för nyårslöften ska jag i år ställa upp några mål för året som kommer. Några kan jag berätta om här:

I år ska jag flytta till en större bostad.
I år ska jag klara av hälften av kyrkans långa själavårdskurs.
I år ska jag utforma ett konfirmandmaterial.
I år ska jag bjuda på fest fler gånger än något tidigare år.

Vad ska du göra i år?